top of page

KiNderboeiLLuStrAtiEs

Hier kun je illustraties zien die ik voor diverse kinderboeken heb gemaakt.

Soms staan er in zo'n boek niet alleen tekeningen van mij, maar hebben er meerdere tekenaars meegewerkt.

En soms heb ik alle tekeningen in het boek alleen gemaakt.

Prentenboek illustraties kun je op de Prentenboeken-pagina vinden

9200000107459898.jpg
V&F.jpg
huis.jpg
Familie.jpg
9200000085203710.jpg
9200000101886891.jpg

Ootje in het verkeer

Ootje is een klein autootje. Op weg naar oma komt hij van alles tegen: een stoplicht, een zebrapad met overstekende zwaantjes, een trein, een politieauto… Gelukkig let Ootje goed op in het verkeer. Toet toet!

Stevig kartonboek met afgeronde hoeken over de belangrijkste eerste verkeersregels.

Geschreven door Lizette de Koning

Uitgeverij Ploegsma 2019

Vinnie & Flos Nieuwe vrienden

Vinnie & Flos – Nieuwe vrienden van Pluim-winnares Marte Jongbloed en Natascha Stenvert bevat herkenbare verhalen voor kleuters. Onder het motto ‘Samen durven ze alles’ geven Vinnie en zijn ondeugende vriendje Flos jonge kinderen net dat beetje zelfvertrouwen om nieuwe dingen uit te proberen.

 Vinnie verhuist met zijn ouders naar een nieuw huis. Alles is een beetje eng in het begin, ook de nieuwe slaapkamer. Maar dan ontmoet hij Flos die in een boek in zijn kamer woont. Vinnie en Flos worden dikke vrienden en beleven samen veel avonturen waarbij de één de ander en dan weer de ander de één uit de brand helpt.

Vinnie & Flos bevat 15 korte afgeronde kleuterverhalen. 

Geschreven door Marte Jongbloed

Uitgeverij Luitingh Sijthoff 2019

 

Vinnie & Flos Huis

Vinnie & Flos – Huis is een stevig kartonboek over het vrolijke duo Vinnie & Flos, van Pluim-winnares Marte Jongbloed en illustrator Natascha Stenvert. De boeken over Vinnie en Flos gaan over alle eerste keren in het leven van peuters en kleuters geeft ze net dat beetje zelfvertrouwen om nieuwe dingen te ontdekken. In dit boek ontdek je alles over hun huis. 

Geschreven door Marte Jongbloed

Uitgeverij Luitingh Sijthoff 2019

 

Vinnie & Flos Familie

Vinnie & Flos – Familie is een stevig kartonboek over het vrolijke duo Vinnie & Flos, van Pluim-winnares Marte Jongbloed en illustrator Natascha Stenvert. De boeken over Vinnie en Flos gaan over alle eerste keren in het leven van peuters en kleuters geeft ze net dat beetje zelfvertrouwen om nieuwe dingen te 

Geschreven door Marte Jongbloed

Uitgeverij Luitingh Sijthoff 2019

 

Lang leve Klein Konijn!

Klein Konijn is vandaag jarig en krijgt een driewieler. Als de gasten taart en drinken krijgen, ontsnapt het ondeugende konijntje, en beleeft een bar avontuur op zijn 'stoute fiets'.

Gelukkig loopt alles goed af!

Geschreven door Lida Dijkstra Uitgeverij Kluitman 2017

Klein Konijn wil met de trein

Vandaag geeft opa Ko een feest

omdat hij jarig is.

‘Ik heb een plan!’ zegt Klein Konijn.

‘We gaan naar opa met de trein!’

Een fijn boek voor peuters over vervoer.

Geschreven door Lida Dijkstra Uitgeverij Kluitman 2017

Mijn tuin

Vrolijk en informatief tuinboek voor 5+

Mijn tuin is hét boek voor kinderen over de tuin, tuinieren en het buitenleven. Dit leuke, informatieve doeboek staat boordevol leuke weetjes over zaaien, ontkiemen, verpotten, maar ook over alle andere dingen die bij een (moes)tuin of groen balkon komen kijken: bloemen, beestjes en het weer! 

Geschreven door Vivian den Hollander Uitgeverij Unieboek 2016

Hoera, herfst!

Omdat er ook in het najaar van alles te beleven is in en om de tuin, is er Hoera, herfst! Dit informatieve (doe)boek staat niet alleen boordevol leuke knutselideeën met kastanjes, paddenstoelen en herfstbladeren, maar bevat ook weetjes over van alles wat met dit seizoen te maken heeft! 

Geschreven door Vivian den Hollander Uitgeverij Unieboek 2016

 

 

 

Poepkasteel

Het prentenboek Poepkasteel vertelt over de avonturen van Pip Snater, Frok en Otje en hoe zij leren inzien hoe belangrijk schoon water is. Het prentenboek is een initiatief van Recreatieschap De Marrekrite, de Friese Milieu Federatie en Het Friese Merenproject. Het boek sluit aan bij de campagne ‘Gewoon schoon, lekker fri(e)s!’ 

Geschreven door Lida Dijkstra 2014

Filmpje: Frank Groothof lees voor uit Poepkasteel

Het grote AVI vakantieboek deel 1

Veilig en goed leren lezen! Speciaal voor leerlingen van de basisschool groep 3 (AVI M3-E3). Dit AVI-vakantieboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of voor de tent! Boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer. Met speciale AVI-verhalen van je favoriete schrijvers: Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Vivian den Hollander, Marianne Busser en Ron Schröder, Mirjam Mous en Arend van Dam.

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf 2016

Het grote AVI vakantieboek deel 2

Veilig en goed leren lezen! Speciaal voor leerlingen van de basisschool groep 4 (AVI M4 en E4). 
Dit AVI-vakantieboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of voor de tent! Boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer. Met speciale AVI-verhalen van je favoriete schrijvers: Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Vivian den Hollander, Marianne Busser en Ron Schröder, Mirjam Mous en Arend van Dam.

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf 2016

Het grote AVI vakantieboek deel 3

Dit vrolijke AVI-doeboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of voor de tent! Oefen met lezen met de AVI-verhalen van je favoriete schrijvers: Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Vivian den Hollander, Marianne Busser en Ron Schröder, Mirjam Mous en Arend van Dam. Genoeg gelezen? Doe dan een van de vele taalspelletjes of blader door naar een van de moppenpagina's!

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf 2018

Het grote AVI vakantieboek deel 4

Dit vrolijke AVI-doeboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of tijdens een regenachtig weekend! Oefen met lezen met de AVI-verhalen van je favoriete schrijvers: Vivian den Hollander, Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Marianne Busser en Ron Schröder, Tosca Menten Mirjam Mous en Arend van Dam. Genoeg gelezen? Doe dan een van de vele taalspelletjes of blader door naar een van de moppenpagina's!  

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf 2019

Een Beer... met vlekken!

'Kom met jezelf naar buiten! Kijk mij! Ik heb vlekken, maar hebben we niet allemaal wel iets...?' Dit boek laat op een speelse, vrolijke wijze zien hoe jonge huidpatiëntjes om kunnen gaan met de impact van hun huidaandoening. Uitgegeven op initiatief van de Huidfederatie.

Geschreven door Monique Bodegom Uitgeverij Belvedere

'De erwtjes van Epke'

Uit: Het Pi pa peuterboek

Uitgeverij Ploegsma 2013 

'Oversteken'

Uit: Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar

Uitgeverij Ploegsma 2015 

bottom of page