top of page

Clara trilogie

Drie heerlijke historische boeken over de twaalfjarige Amsterdamse Clara, in 1911/1912.

Clara heeft niet echt bestaan, maar had zomaar wél kunnen bestaan: alles wat er in de boeken is beschreven, is gebaseerd op hoe het leven destijds écht was.
De boeken zijn geschikt voor 9+ en alles daarboven, ook voor volwassenen!

CLARA DEEL 1 – Amsterdam 1911
Clara is een keer zo stom geweest om in de klas te vertellen wat ze later wil worden. ‘Ontdekkingsreiziger,’ flapte ze eruit. Bijna de hele klas moest lachen: alsof je dat zomaar kunt worden, als meisje nog wel! Maar Clara is vastberaden en gaat op zoek naar de beroemde wereldreiziger die in haar eigen stad blijkt te wonen. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks…

CLARA DEEL 2

Clara is het allereerste krantenmeisje van het land geworden! Ze is de hele dag op straat en ze schrijft ook stukjes voor de krant. Maar niet alles loopt op rolletjes. Zij en haar beste vriend Koos groeien uit elkaar, en op een koude winterse dag gebeurt er thuis iets vreselijks. En dan blijkt Clara’s moeder ook nog eens geheimen te hebben…

CLARA DEEL 3

Clara is nog steeds vastberaden om wereldreizigster te worden. Ze verheugt zich ook er op de komst van oom Marcus met zijn gezin uit Suriname!
Voordat het zover is, moet ze nog wel de nodige obstakels overwinnen. Zo krijgt ze een baantje als eerste bezorgmeisje van de stad, maar hoe moet het als haar moeder ziek wordt? En wat is er toch met haar vriendje Sjaak aan de hand?

Lees hier meer.

Geschreven door Tiny Fischer en Pieter Feller

Uitgeverij Droomvallei

bottom of page