Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Voor haar vierde verjaardag krijgt Kolletje toversokken van haar tante Leatitia. Telkens als ze 'Katharina Orselia Laetitia' zegt, gebeuren er wonderlijke dingen!

Samen met haar ouders, broertje Kees en buurjongetje Dirk beleeft ze allerlei spannende avonturen.

De boeken over de leukste kleuters van Nederland zijn geschreven door Pieter Feller

Kolletje en Dirk logeren bij tante Laetitia in haar huisje in het bos. Het is herfst en tante heeft een speurtocht uitgezet. Dirk hoopt maar dat ze geen beren en wolven tegenkomen! Als ze weer terug zijn bij het huisje van tante brandt ineens het kaarsje in de pompoen bij de voordeur. Dirk vindt het heel erg eng. Heeft een bosgeest dat soms gedaan? Midden in de nacht springt er iets op hun bed. Wat zou het zijn: een wolf, een krokodil of…een monster?
Vier griezelige verhalen voor kleuters in dit boekje dat het thema heeft van de Kinderboekenweek 2017. Spannende verhalen, maar dankzij de toverspreuk van ‘Katharina Orselia Laetitia’ komt alles weer op zijn ‘enge’ pootjes terecht.
Uitgeverij Luitingh Sijthoff  2017

Kolletje en Dirk gaan naar de kermis. Papa, mama, Keesje, tante Laetitia en opa Kees gaan mee. Eerst gaat Kolletje met papa, opa en tante in het reuzenrad. Als ze bovenin zijn, wordt papa een beetje bleek. Gelukkig heeft Kolletje haar toversokken aan. Daarna gaan ze in de botsautootjes en verliest papa bijna zijn tanden. Wanneer ze het spookhuis zien, wil Kolletje daar natuurlijk ook in. Maar dan moet papa wel mee. En Dirk? Die maakt van zijn suikerspin een mooie, roze baard! 

Uitgeverij Luitingh Sijthoff  2017

In deze bundel gaat Kolletje op schoolreisje, viert ze héél veel feestjes, leert ze zwemmen en tovert ze zelfs een pretpark! Altijd wat te beleven met Kolletje en haar vriendje Dirk!
Kolletje tovert verhalen, waarin de eerste zes boeken over Kolletje zijn gebundeld, was een groot succes bij kinderen én hun ouders. De dikke Kolletje is weer een heerlijke grote voorleesbundel boordevol vrolijke, kleurrijke illustraties. Maar liefst acht boeken zijn in De dikke Kolletje gebundeld.

Bevat: Kolletje gaat op schoolreisje, Kolletje en de verkleedkist, Kolletje viert feest, Kolletje leert zwemmen, Kolletje tovert een pretpark, Kolletje tovert een zak met pakjes, Kolletje tovert sneeuw, Kolletje en het grote pannenkoekenfeest.

Uitgeverij Moon 2017

Het is herfst en de bladeren waaien van de bomen. Doerak, het hondje van meneer De Jong, wordt een eng herfstbeest als hij met zijn natte vacht door een hoop bladeren rolt. Postbode Najib moet achter een weggewaaide brief aan rennen. Kolletje en Dirk maken herfstbeesten van eikels, beukennootjes en kastanjes. Kolletje gaat met haar klas en de nieuwe meester Lucas naar het park paddenstoelen bekijken. Dan lijkt het ineens wel zomer. Het is heel warm en Kolletje en Dirk willen in het badje, maar papa vindt dat geen goed idee. Gelukkig heeft Kolletje haar toversokken. Maar ineens gaat het stormen en regenen en Kolletje en Dirk rennen snel naar binnen.

Uitgeverij Luitingh Sijthoff  2016

Kolletje neemt haar rood-witte toversokken altijd overal mee naartoe. Als ze haar naam zegt “Katharina Orselia Laetitia” dan kunnen er de gekste dingen gebeuren. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen.
Het is winter en het regent veel. Kolletje maakt zich zorgen over Sinterklaas. Glijdt hij straks niet uit over de daken? Op school hebben ze een winterhoek gemaakt. Brenda, Sanne en Kolletje mogen met de nieuwe pinguïnpakjes spelen. Dat wil Patrick Poeptoeter ook wel, maar hij moet op zijn beur wachten. Hij vindt die pakjes ineens niet leuk meer en gooit een nepsneeuwbal naar de meisjes. Stomme poeppinguïns!

Uitgeverij Luitingh Sijthoff  2015

De lente breekt aan. Kolletje en Dirk gaan samen met de papa van Kolletje dauwtrappen. Kolletje vindt het spannend klinken. Tot ze hoort dat ze héél vroeg moet opstaan. Dan gaat het ook nog eens regenen. Liekje komt ook weer eens spelen en maakt belletjessoep. Is die wel zo lekker?
Oppas Fleur neemt de kinderen mee naar de kinderboerderij. Daar leert ze Kolletje en Dirk meizoentjes maken: kransjes van madeliefjes. Dirk vindt het maar niks. Dat is echt iets voor meisjes. En van de brutale lammetjes in de wei moet hij ook al niets hebben. Gelukkig heeft Kolletje altijd haar toversokken aan.

Uitgeverij Luitingh Sijthoff  2016

Het is zomer en Kolletje en Dirk hebben vakantie. Ze houden een groot waterfeest in de achtertuin en alle vriendjes mogen komen. Maar een dag later regent het alweer. Gelukkig heeft tante Laetitia een idee: de zonnedans. Kolletje, Dirk en papa plukken aardbeien en maken een zomerkoninkjestaart. Meneer De Jong heeft trek in een oliebol. Dat is toch gek in de zomer? Toch gaat papa ze bakken en ze smaken heerlijk!

Uitgeverij Luitingh Sijthoff  2015

Een jaar lang toveren met Kolletje & Dirk bevat de verhalen van vier seizoenenboeken vol kleuteravonturen. Een heerlijke, dikke bundel om een jaar lang uit voor te lezen!

Kolletje, het meisje met de toversokken en haar vriendje Dirk zijn niet meer weg te denken tijdens het dagelijkse voorleeskwartier. Beleef nu samen met Kolletje en Dirk het hele jaar met deze bundel waarin de vier seizoenenboeken zijn opgenomen: Lentekriebels, Taart met zomerkoninkjes, Herfstbeesten en Koning Winter valt in het water. Ideaal om uit voor te lezen in de klas of thuis. 

Uitgeverij Luitingh Sijthoff  2017

Kolletje heeft twee opa’s en twee oma’s: opa Snor en oma Orselia en opa Kees en oma Katharina. Ze vindt ze allemaal even lief! Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze vijf leuke avonturen met haar grootouders. Gelukkig heeft Kolletje altijd haar toversokken aan, want ook opa’s en oma’s kunnen wel eens wat magie gebruiken…

Uitgeverij Luitingh Sijthoff  2016

Klik op de plaatjes hieronder voor meer!

Er zijn sinds het verschijnen van het eerste Kolletje-boek in 2005, al heel wat delen verschenen, over de meest uiteenlopende kleuter-onderwerpen; logeren, een broertje krijgen, kamperen, zwemles, kerst, sinterklaas, schoolreisje, en nog veel meer. Ook zijn er een aantal knutselboeken van Kolletje en Dirk. 

Regelmatig worden er leuke knutsels, prijsvragen en gratis verhalen gepost op de Kolletje Facebook-pagina!